Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

NHL kan komma att stänga ute media

NHL känner oro inför spridningen av Corona-viruset i USA och Kanada.

De andra stora proffsligorna i Nordamerika följer också utvecklingen ingående.

Under lördagen avslöjade kanadensiska The Sports Network att NHL överväger att stänga omklädningsrummen för media efter träningar och matcher.

Något som ligabossen Gary Bettman inte förnekade under en intervju med Fox Sports i Florida i samband med tröjhissningen för Roberto Luongo i samband med Panthers hemmamöte med Montreal Canadiens.

– Vi följer utvecklingen från dag till dag och timme för timme, därför att så mycket har hänt under de senaste dygnen. Omklädningsrummen är en instängd miljö, där spelarna ofta rör sig utan kläder på kroppen och kan vara mer mottagliga för virus i luften.

Skulle NHL stänga ute media efter matcherna kommer man istället att anordna presskonferensen med tränare och spelare efteråt.

Bettman förnekar att NHL har planer på att långsiktigt utestänga media från den närhet till lagen som finns idag.

– Det här är ingen långsiktig policy vi söker utan något vi i så fall inför under den period världen är drabbat av det här Coronaviruset.

Uppgifter cirkulerar också om att NHL kan tvinga lagen att spela inför tomma läktare om epidemin fortsätter.

– Jag vill inte vara någon som sprider panik eller hysteri, så därför vill jag inte diskutera den frågan nu. Vi följer utvecklingen väldigt noggrant och har kontakt med alla inblandade myndigheter och skyddsorganisationer, säger Bettman.

De andra stora proffsligorna diskuterar samma åtgärder som NHL för att skydda sina spelare från det dödliga viruset.

När Sharks tog emot Minnesota i torsdags fick man en uppmaning från hälsovårdsmyndigheterna i San Jose att inte släppa in några åskådare i arenan med tanke på nya fall av personer smittade av Corona-viruset under veckan i området.

Men Sharks klubbledning konsulterade med NHL-ledningen i New York och bestämde sig för att genomföra matchen som om inget hade hänt.

Man hade en lägre publiksiffra än vanligt, det kom bara 14 517 åskådare till SAP Center för matchen.

Lördagens omgång genomfördes som planerat utan några stängda läktare i ligan.

Men en förändring kan komma snabbt och det troliga är att första steget blir att stänga ute media från omklädningsrummen.