Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Kings fick stopp på Landeskogs poängsvit

Gabriel Landeskogs åtta matcher långa poängsvit tog slut i natt.

Det blev förlust för Colorado mot Kings i Los Angeles med 1-3 och Landeskog lämnade isen utan något mål eller assist.

Hans poängsvit innehöll 5 mål och 8 assist, totalt 13 poäng.

Men mot bottengänget LA Kings blev det stopp för topplaget Avalanche, som hade övertagit förstaplatsen i tabellen för Central division i händelse av en vinst.

Kings har vaknat till under de senaste veckorna och spelar plötsligt bra hockey. Det här var lagets sjätte raka seger.

Kings mål gjordes av Alex Iafallo, Mickey Anderson och Austin Wagner medan Colorados enda fullträff kom från Sverige-bekantingen (Skellefteå) Pierre-Edouard Bellemare.

St. Louis föll hemma mot Florida Panthers med 1-2 i natt och Vegas Golden Knights tog hem toppmötet med Edmonton i Pacific division med 3-2.

Men det krävdes förlängning och där blev backen Shea Theodore stor matchhjälte. Kassen vaktades av Marc-Andre Fleury.

Oscar Klefbom var med och spelade fram Alex Chiasson till 1-0-målet.

XXX

Precis som väntat kom det under måndagskvällen ett beslut från NHL-ledningen att stänga omklädningsrummen för media i samband med träningar och matcher.

Förändringen gäller från idag, tisdag.

Spelarna kommer bara att ställa upp på presskonferenser och det gäller coacherna också. Allt för att minska smittorisken nu när Coronaviruset sprider sig i USA och Kanada.

Beslutet att hålla media borta från omklädningsrummen är fattat i samarbete med de andra proffsligorna i Nordamerika, som just nu är igång med säsongen (NBA, MLB och MLS).