Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

En avgörande dag väntar för NHL

LOS ANGELES. Torsdagen den 12 mars kan bli ett historiskt datum i NHL.

Mycket talar för att ett besked kommer idag från ligaledningen om att ställa in resten av säsongen 2019-20.

Förmodligen med tillägget att det sker ”tills vidare”.

Mitt under onsdagskvällens omgång med fem matcher ko nyheten om att NBA med omedelbar verkan ställt resten av säsongen sedan stjärnan Rudy Gobert i Utah Jazz drabbats av coronaviruset.

Beskedet kom som en chock inte bara för alla i NBA, det blev snabbt en snackis i NHL-kretsar.

Mitt under de pågående matcherna på den västra halvan av ligan började journalister rapportera om att ”det här kan vara den sista matchen jag ser i vinter”.

Efter president Donald Trumps tal till nationen i USA under onsdagskvällen med reseförbud från Europa och allt annat trappades allvaret upp för den amerikanska befolkningen.

Det gäller förstås de stora proffsidrotterna också, där NBA, NHL, MLB och MLS är igång med seriespelet. Fotbollsligan NFL startar först på sensommaren.

NHL skickade i natt ut ett diplomatiskt pressmeddelande, där man skriver att man undersöker olika alternativ och ett av dem är förstås att fortsätta säsongen inför tomma läktare.

Det andra är att stänga verksamheten tills man vet hur coronaviruset kan bekämpas.

Att ta en ”hiatus” med en knapp månad kvar av grundserien är en stor apparat och ingen vet om det kan bli något slutspel om Stanley Cup i vår om så sker.

Men hockeyfrågorna får naturligtvis stå tillbaka för hälsobesluten och människors säkerhet.

Oavsett hur beslutet blir, så kommer det att förändra NHL för en tid framöver.