Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

”Det känns som att sitta inlåst”

Allt fler av svenskarna i NHL lämnar Nordamerika och åker hem.

Senast i raden, backen Oliver Kylington, 22, i Calgary Flames.

Han satte sig på flyget från Kanada på onsdagskvällen och ska via Amsterdam ta sig hem till Stockholm under torsdagen.

– Självklart hade jag kunnat stanna, men det blir lite ensamt speciellt när man är singel. Att sitta själv i lägenheten här känns som att sitta inlåst. Vi är alla vana att träna, så jag blir galen när jag inte får göra det. De stängde gymmet här i byggnaden där jag bor härom dagen, så jag har varit ute och sprungit de senaste dagarna, säger Oliver när SportExpressen får tag på honom just innan han ska åka till flygplatsen i Calgary.

Precis som alla andra undrar Kylington vad som ska hända. Med hockeyn, med NHL och med livet i stort. När tar oron över coronavirusets framfart slut?

– Allt är relativt oklart. Vi vet ingenting om vad som ska hända. Alla har förhoppningar om att få fram ett vaccin, så vi får hoppas på det bästa.

När det gäller hockeyn vet ingen vad som händer med NHL-säsongen. Denna och nästa.

– Jag tar med mig alla hockeygrejor hem till Stockholm. Jag hoppas kunna åka skridskor någonstans till helgen, säger Oliver.