Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Steens 1000:e match i NHL

Alexander Steen, 35, gjorde sin 1000:e match i NHL i natt när St. Louis gästade Winnipeg.

En speciell kväll, förstås. Inte minst med tanke på att han föddes i Winnipeg och växte upp i staden när pappa Thomas var lagets anfallsstjärna.

Och Thomas fanns på plats på lördagskvällen i Bell MTS Place när Alexander nådde milstolpen i NHL.

Han är den 13:e spelare i klubbens historia, som tillhör Blues när han nått 1000 matcher i ligan. Bland föregångarna finns kända namn, som Jay Bouwmeester, Keith Tkachuk, Bill Guerin, Pierre Turgeron, Al MacInnis och Doug Weight.

Steen draftades av Toronto Maple Leafs som nummer 24 i den första rundan 2002 och gjorde 253 matcher där under fyra säsonger innan trejden till St. Louis.

Hur det gick i nattens match? Jets vann med 5-2, men det var ändå en speciell kväll för Alexander, som sedan många år tillhör ledarfigurerna i Blues och är mycket uppskattat av ledning och lagkamrater.

– Han är som en pappa för alla i laget och redo att lyssna och hjälpa till när någon har problem eller frågor, säger lagkamraten Oskar Sundqvist till klubbens hemsida.

Steens milstolpe uppmärksammades av Winnipeg Jets i samband med nattens match när han under ett reklamavbrott i den första perioden hyllades med en stående ovation av publiken och en video på Jumbotronen.

St. Louis kommer att hylla honom i samband med hemmamatchen mot just Winnipeg den 6 februari.