Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Klefbom skadad – borta i två-tre veckor

LOS ANGELES. Skadorna fortsätter att oroa Edmonton Oilers.

Under tisdagen kom beskedet att Oscar Klefbom genomgått en axeloperation, som kommer att tvinga honom att missa två-tre veckors spel.

– Han har haft problem med en axel under en längre tid, men blev det så jobbigt för honom att fortsätta att vi tvingades göra något, säger coachen Dave Tippett till nhl.com.

Klefbom har växt ut till en nyckelspelare i Oilers. Han spelar tunga minuter och i alla situationer.

Oscar har dessutom blivit en viktig röst i omklädningsrummet.

– Han får inte den uppmärksamhet runt om i ligan som förtjänar. I mina ögon är han en av ligans toppbackar och så bra som han spelat i vinter har jag inte sett honom tidigare, säger svenska lagkamraten Adam Larsson till klubbens hemsida.

Edmonton har en lång skadelista just nu, som toppas av lagkaptenen och anfallsstjärnan Connor McDavid.

Man saknar också James Neal, Kris Russell och Joakim Nygård på grund av skador och har dessutom Zack Kassian avstängd i sju matcher.

Klefbom har gjort 5 mål och svarat för 28 assist, totalt 33 poäng, på 59 spelade matcher den här säsongen. Han har snittat 25.36 minuter i istid i vinter, men har vissa matcher varit uppe i 30 minuter.