Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Här har utförsäljningen börjat

Trading deadline i NHL är nästa måndag, den 24 februari.

Men det har redan börjat röra på sig när det gäller spelaraffärerna.

New Jersey Devils ser ut att ha påbörjat utförsäljningen för att ge fart åt generationsväxlingen efter en svag säsong. Man trejdade som bekant anfallsstjärnan Taylor Hall strax före jul och i helgen skickade man iväg ytterligare två spelare.

Veteranbacken Andy Greene, 37, flyttar till lokalkonkurrenterna New York Islanders och som betalning får Devils backtalangen David Quennevile och ett val i andrarundan av draften 2021.

– Jag vet att Andy kommer att passa in väl i vår trupp och omklädningsrum, då jag känner honom väl, säger Islanders general manager Lou Lamoriello till nhl.com.

Lamoriello var hockeyboss för Devils när klubben kontrakterade Greene i april 2006.

Men New Jersey var inte klara med Greene-affären. Under söndagen trejdade man också forwarden Blake Coleman, 28, till Tampa bay Lightning i utbyte mot ett val i förstarundan 2020 eller 2021.

Coleman har gjort 21 mål 10 assist på 57 matcher i vinter. Devils får också 19-årige forwarden Nolan Foote som betalning. Foote valdes av Lightning i den första rundan i NHL-draften 2019.

Tampa Bay har vunnit tio raka matcher och laddar nu för att gå hela vägen i slutspelet den här våren.