Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Elias poängsvit nu sex matcher

Fjärde raka förlusten för Vancouver.

Vändningen för Calgary efter tre raka förluster hemma.

Så kan man sammanfatta nattens möte mellan Canucks och Flames här i Vancouver, som gästerna vann med 6-2.

Och det finns anledning till en viss oro bland hockeyfansen i Vancouver när spelet haltar betänkligt nu efter en framgångsrik vinter.

Det här var en tillställning i högt tempo med intensivt fysiskt spel. Och det behärskade Calgary bättre.

Kul att se 23-årige Rasmus Andersson spela med sådant självförtroende. Han är rörlig över hela banan, sätter fart på uppspel och anfall och bjuder på en del fräckisar emellanåt.

Rasmus är lite som Canucks talangfulle Quinn Hughes, som trots att han bara är 19 år gör solonummer inte många äldre och mer etablerade spelare vågar.

Bara två spelare hade mer istid i Calgary än Rasmus, vilket är ett betyg på tränarnas förtroende för honom. Han har gått den långa vägen via Barrie Colts i OHL och Stockton Heat i AHL och är nu en etablerad NHL-back.

När Calgary fick Travis Hamonic skadad efter 1.34 minuter av den andra perioden tvingades man köra på fem backar och det gick alldeles utmärkt.

– Bästa kompletta matchen vi gjort på hela säsongen, sa Milan Lucic efteråt och det låter troligt när man såg Flames gå för fullt i tre perioder utan att lätta på gaspedalen.

Vancouver fick Elias Petterssons radarkompis, Brock Boeser, skadad efter 2.30 av den tredje perioden och det lät efteråt som han befaras bli borta några matcher.

Även om Boeser haft problem med målskyttet ett tag, så lämnar han en lucka efter sig om han inte kan spela de kommande matcherna.

I övrigt från matchen:

x Elias Lindholm förlängde sin poängsvit till sex matcher med en assist och har gjort 6 poäng i form av 2 mål och 4 assist.

x Hos Vancouver har Quinn Hughes nu en nio matcher lång poängsvit på 9 poäng, 4 mål och 5 assist.

Han är verkligen en het kandidat till rookiepriset Calder Trophy den här säsongen.