Gunnar Nordströms blogg

Debutanten gjorde mål efter tio sekunder

Den elva matcher långa segersviten tog slut i natt, svensk tid, för Tampa Bay Lightning.

Besöket i Las Vegas slutade med en 3-5-förlust.

För Golden Knights nyförvärv Alec Martinez blev det en succédebut efter trejden från Los Angeles Kings ett dygn tidigare,

Martinez stod för 1-1-målet efter 18.05 av den första perioden och hade också en assist i matchen. Dessutom lämnade han isen med +3, så det var på alla sätt och vis en stor kväll för den 32-årige amerikanen.

Hos Tampa Bay fortsätter Victor Hedman, 29, att storspela. Han assisterade till två av lagets tre fullträffar i T-Mobile Arena och har nu svarat för sex målgivande passningar och +8 på de sex senaste matcherna.

XXX

Florida föll med 4-5 i Staples Center mot LA Kings i morse, svensk tid.

En tung förlust, då rivalerna Toronto vann över Pittsburgh hemma och nu tog tillbaka den där åtrovärda platsen ovan slutspelsstrecket i Atlantic division, som Panthers snodde åt sig i onsdags när man vann i Anaheim över Ducks.

Hos Kings gjorde Gabriel Vilardi en lyckad debut efter att ha blivit uppkallad från farmarlaget Ontario Reign i AHL tidigare i veckan sedan man trejdat iväg Tyler Toffoli till Vancouver Canucks.

Vilardi hade bara varit inne på isen i tio sekunder innan han gjorde sitt första mål i NHL.

Han stod också för en snygg framspelning snett bakifrån kassen till Martin Frk vid 4-3-målet. Vilardi var +2 och hade den bästa tekningsstatistiken av alla med 81 procent vunna tekningar (13-3).

Adrian Kempe hade en assist i matchen, där Kings övriga målskyttar var Drew Doughty, Trevor Moore och Ben Hutton.

Hos Florida svarade Jonathan Huberdeau för ett mål och tre medan Aleksander Barkov var tvåmålsskytt. assist