Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Boqvist skadad i natt

Chicago hade inte turen med sig i natt när man tog emot Boston Bruins.

Ett felaktigt bortdömt mål med en dryg minut kvar upprörde hemmaspelarna.

Man fick också svensken backtalangen Adam Boqvist, 19, skadad i den andra perioden. Han utsattes för en tackling i ryggen av Bruinsforwarden David Krejci och föll hårt in i långsargen med den högra axeln före.

Boqvist grimaserade ordentligt när han lämnade isen och gick ut till omklädningsrummet. Han återkom inte i matchen.

– Jag tror inte det är någon allvarligare skada, men vi får se hur han känner sig under de närmaste dagarna, sa coachen Jeremy Colliton efteråt.

Adam åkte på en likartad smäll den 23 december och missade då någon match. Han har nu gjort 29 matcher i Blackhawks i vinter och svarat för 7 poäng, 3 mål och 4 assist.

Krejci fick två minuter för boarding.

Robin Lehner, 28, visade än en gång sin klass i Chicagokassen och utnämndes till matchens andra stjärna efter att ha räddat 38 skott.

Boston vann med 2-1 efter ett mål av Charlie McAvoy en dryg minut in i förlängningen.

Det bortdömda målet för hemmalaget gjordes av Drake Caggiula med 1.05 kvar av ordinarie speltid. Domarna dömde bort målet, då man trodde att Chicagobacken Olli Määttä hade gjort sig skyldig till en handpassning liggandes på isen, men videobilderna visade senare att han vidrörde pucken med sin utsträckta klubba,

– Domarna erkände misstaget och bad om ursäkt efteråt, sa Chicagos lagkapten Jonathan Toews till Chicago Sun-Times efter slutsignalen.