Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svensken som gillar tuffe Tortorella

ANAHEIM. Fyra poäng på två matcher i södra Kalifornien under ett dygn.

Columbus Blue Jackets följde upp måndagens 4-2-seger i Los Angeles med att besegra Ducks i Anaheim med 4-3 natten till onsdagen, svensk tid.

– Det kanske inte ser så vackert ut, men vi hittar ett sätta att ta oss igenom matcherna och plocka poäng. Vi gnuggar på bra med tanke på alla skadorna vi drabbats av, säger Gustav Nyquist efteråt i omklädningsrummet i Honda Center.

Han ficks om vanligt mycket förtroende av coachen John Tortorella och gjorde 22 byten med totalt 20.48 minuters istid.

Nyquist antecknades för en assist och slåss i toppen av Columbus interna poängliga, det har blivit 31 poäng, 10 mål och 21 assist, på 44 matcher så här långt.

Han kom till Columbus via San Jose, dit han trejdades från Detroit på deadline förra året.

– Det har känts helt okej i år och det är kul när man vinner. Jag och familjen trivs jättebra i Columbus. Det är en bra stad att bo i med fina områden runt omkring och klimatet är jag ganska van vid sedan tiden i Detroit. Kanske lite mindre snö.

x Vad säger du om laget, ni tappade två storstjärnor i Sergej Bobrovskij och Artemi Panarin inför den här säsongen?

– Ja, men Korpisalo har varit grym i kassen och nu har Elvis Merzlikins kommit in och storspelat på slutet. Alla har chippat in hela tiden.

x Du har fått ett stort ansvar, hur ser du på det?

– Klart att det är kul. Det är roligt att få ansvar och spela mycket och det får jag här.

x John Tortorella är känd för att vara en tuff coach?

– Nja, han är jättebra. Så länge man jobbar hårt och kör, så är det inga problem. Han har verkligen varit bra med många av de yngre killarna som kommit in på grund av alla skador vi haft.

x Vad säger du om alla svenskarna, som fått chansen att spela nu?

– Alla har gjort det väldigt bra. (Emil) Bemström har precis kommit tillbaka från en lång skada och börjar hitta sig själv igen, (Kevin) Stenlund har framför allt ett otroligt bra skott vilket han visade senast mot Kings och (Jacob) Lilja är en duktig och hårt jobbande tvåvägscenter som alla lag skriker efter idag när man måste ha fyra kedjor som rullar hela tiden.

x Blir det play off, trots allt?

– Ja, för fan. Det är klart. Vi är snart där ovan strecket, så det är bara att gnugga på, säger Gustav Nyquist.