Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenska skadelistan växer…

Den svenska skadelistan i NHL växer.

Edmonton Oilers fick Joakim Nygård skadad i onsdagens ”Battle of Alberta” sedan han täckt ett skott och träffats av pucken på handen.

Han lär bli borta ett tag och detsamma gäller Oskar Sundqvist i St. Louis, som blev uppsatt på IR (Injury Reserve) i går efter en skada på underkroppen tidigare i veckan.

Däremot ser det ut som Alexander Steen kan vara tillbaka i laguppställningen redan till fredagskvällens bortamöte med Edmonton. Steen klev av tisdagskvällens bortamöte med Calgary, men coachen Craig Berube meddelade under torsdagen att svensken nog är tillbaka redan mot Oilers.

Och Steen behövs, då han bildat en vass kedja med Robert Thomas och Tyler Bozak under de senaste matcherna.

Andra svenskar på skadelistan i NHL just nu är:

x BUFFALO: Victor Olofsson, skada på underkroppen sedan den 1 januari, och Linus Ullmark, skada på underkroppen sedan den 27 januari.

x OTTAWA: Anders Nilsson, har inte spelat sedan den 18 december på grund av en hjärnskakning.

x PHILADELHIA: Oskar Lindblom genomgår behandling för sin cancersjukdom, som upptäcktes i början av december, och missar resten av säsongen.

x VEGAS: William Karlsson har en skada på överkroppen sedan den 15 januari.

x WINNIPEG: Carl Dahlström har en handskada och är borta sedan den 13 januari.