Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Slagsmål redan efter tre sekunder

Anaheim. Det var säsongens snabbaste slagsmål.

Matchklockan visade på tre sekunder när Anaheims Nicolas Deslauriers och Nashvilles Austin Watson kastade handskarna och pucklade på varandra i Honda Center i natt, svensk tid.

– Jag blir alltid lite orolig när två sådana stora pjäser ger sig på varandra, men det är bara att erkänna att det tände vårt lag, sa Duckstränaren Dallas Eakins när han mötte media efter matchen.

Anaheim vann med 5-4, men det krävdes straffar och det var veteranen och lagkaptenen Ryan Getzlaf, som satte dit den avgörande pucken.

Det var lite deppigt inne i Predators omklädningsrum efteråt. Man fick visserligen med sig en poäng, men det stjärnfyllda gänget har svårt att få hela laget att prestera på hög nivå.

En som tvingades ge allt var svenske backen Mattias Ekholm, som tillsammans med Roman Josi matchades bushårt. Ekholm hade 29.25 minuter på isen under totalt 36 byten, Rosi klockades för 31.14 minuter.

– Det blir så när vi har skador på flera backar, säger Mattias i omklädningsrummet efteråt och syftar förstås på Ryan Ellis, som drabbades av en hjärnskakning under nyårsdagens Winter Classic, och Dante Fabbro, som också är satt ur spel.

Nashville vann med 4-1 mot Kings i lördags efter att ha noterat tre raka förluster. Nu fick man en poäng med sig i Anaheim, men klättringen uppåt i tabellen måste ta fart snart om det ska bli slutspel.

– Om jag är nervös kring tabelläget? Jo, det är bara att erkänna, men halva säsongen återstår, så vi måste komma igång nu. Det räcker inte med att en kedja är het, säger Ekholm, som hade en assist i nattens match.

Filip Forsberg blev utan poäng och förstakedjan med honom, Ryan Johansen och Viktor Arvidsson hade svårt att skapa målchanser.

– Ja, vi måste lyfta oss över hela linjen som lag. Det är bara att ta nya tag, säger Filip, som trots att han missat sex matcher ligger tvåa i lagets interna poängliga på 28 poäng, 14 mål och 14 assist, på 35 spelade matcher.

Leder gör suveräne backstjärnan Roman Josi, som hade en assist i natt och totalt fått ihop 44 poäng, 14 mål och 30 assist, på 41 matcher.

Hos Anaheim saknades än en gång skadade Rickard Rakell. Ingen av de övriga tre svenskarna – Jakob Silfverberg, Hampus Lindholm och Jacob Larsson – hamnade i poängprotokollet.

Den annars så säkre straffläggaren Silfverberg missade den här gången.