Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Populära gamla hjältar i St. Louis

När St. Louis fick arrangera NHL:s All Star Weekend kallade man in ett antal gamla hjältar.

Till publikens stora jubel i hemmaarenan Enterprise Center.

Under fredagskvällens Skills Competition dök de upp en efter en.

Det började med att Wayne Gretzky, 58, kom ut på isen och hälsade alla välkomna. ”The Great One” gjorde et kort gästspel i Blues sedan han blivit trejdad dit från Los Angeles Kings på deadline säsongen 1995-96. Det blev bara 18 matcher (8 mål, 13 assist, 21 poäng) i St. Louis för Gretzky innan han flyttade vidare till New York Rangers inför säsongen 1996-97.

En annan gammal Bluesstjärna som dök upp under Skills Competition var backen Al MacInnis, 56, som vann tävlingen ”Hårdaste skottet” vid sju tillfällen. Han visade än en gång att det kraftfulla skottet är bevarat.

Sedan dök Keith Tkachuk, 47, upp och kramade om sina två söner Matthew (Calgary) och Brady (Ottawa), som båda är på plats för att representera sina NHL-lag.

– Vi växte ju upp här i St. Louis och sprang som barn i arenan här, så det är stort att få koma tillbaka hit och vara med om All Starmatchen, sa Matthew under en tv-intervju i sändningen hos NBC Sports.

Sist, men inte minst, kom Brett Hull, 55, och gav lite extra krydda åt tävlingen kring prickskyttet, som vanns av Chicagos Patrick Kane.

Hull såg inte så nöjd ut efter sitt uppvisningsskott från en ramp på läktaren, som inte gav någon fullpoängare.

Men publiken gav den gamle hjälten en varm applåd i alla fall.