Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Tufft läge för Henke

Henrik Lundqvist, 37, var tillbaka mellan stolparna för New York Rangers för första gången på åtta dagar när man gästade LA Kings på tisdagskvällen.

Det blev en tuff comeback för Henke, som vilade några matcher han var tänkt att spela på grund av en ond rygg.

Kings vann med 3-1 efter en energisvag insats av Rangers, som i söndags hade vunnit med 5-0 över Golden Knights i Las Vegas.

Som vanligt var det stora mediauppbådet som alltid följer Rangers samlade runt Lundqvist i omklädningsrummet efteråt.

Henke försökte förklara de två målen han släppte (det tredje kom i tom kasse) och tog på sig att han läste situationen lite fel vid Kings 2-0-mål.

Det första målet kom med tio sekunder kvar av den första perioden, vilket visade sig bli kostsamt.

– Ja, Kings är duktiga på att stänga ner matcher när de skaffat sig ledningen. De har ett stort och tufft lag, så det blir lätt jobbigt när man ska jaga ifatt mot dem. Vi spelade lite för smånätt, det gäller att få in pucken på kassen mot dem och joba stenhårt för returer och andrachansen, sa Henke när jag pratade med honom efteråt.

Han var besviken över utgången. Det här var en match Rangers behövde vinna för att närma sig en plats ovan slutspelsstrecket på den östra halvan.

Henke svarade för 23 räddningar och säger att han kände sig okej.

– Det blev bättre och bättre ju längre matchen led. Under de sista två perioderna spelade vi också upp oss och borde ha sett till att vi fått bättre utdelning.

Rangers möter Sharks i San Jose natten till fredag, svensk tid och gör sedan en sväng tillbaka till södra Kalifornien för att ta sig an Anaheim på lördagseftermiddagen.

Alexandar Geogiev, som storspelat på sistone, lär vakta kassen mot Sharks. Vem som får förtroendet mot Ducks har nog att göra med hur mötet med San Jose slutar.

Henke vet att hans felmarginal måste bli mindre i takt med att Georgiev vuxit in i rollen som NHL-målvakt.

Men om vi känner Lundqvist rätt är han redo för en fajt om målvaktsjobbet under resten av säsongen.