Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

I väntan på Landeskog…

Colorado Avalanche fick tillbaka långtidsskadade Mikko Rantanen när man tog emot Chicago hemma i Pepsi Center på lördagskvällen.

Den 23-årige finländaren visade hur spelsugen han var med att göra 4 poäng, 1 mål och 3 assist, och hjälpa laget till en 7-3-seger.

Kedjan med Rantanen, Nathan MacKinnon och Joonas Donskoi producerade 11 poäng, fördelade så här:

x Donskoi: 2 mål, 2 assist, 4 poäng (+3).

x Rantanen: 1 mål, 3 assist, 4 poäng (+1).

x MacKinnon: 1 mål, 2 assist, 3 poäng (+1).

Nu väntar Avalanchefansen på Gabriel Landeskogs comeback i laget. Och den ser inte ut att vara långt borta. Den 27-årige svenske lagkaptenen tränade på egen hand på isen i lördags under övervakning av assisterande coachen Shawn Allard.

Landeskog har inte spelat sedan den 26 oktober mot Anaheim och har dragits med en skada på underkroppen. Han hann göra elva matcher före skadan och fick då ihop 7 poäng, 3 mål och 4 assist.

Avalanche har nu hunnit med 26 omgångar, så svensken har missat en stor del av säsongen så här långt.

Colorado saknade i lördags också André Burakovsky, som tvingades vila på grund av en skada på överkroppen.

XXX

Oscar Klefbom, 26, gjorde ett lysande framträdande som intervjuoffret under lördageskvällens After Hours i Hockey Night in Canada.

Klefbom intervjuades efter hemmamötet med Vancouver (2-5) av Scott Oake och Loui DeBrusk och bjöd på både humor och insiktsfulla svar om sin starka säsongsstart i Oilers.

Han är numera motorn i lagets försvar med mycket istid och uppoffrande spel.