Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Zuccarello har koll på Henke och Modo

Mats Zuccarello låg bakom Minnesotas 4-2-seger i Anaheim i natt, svensk tid, med ett mål och en assist.

– Jätteviktig seger för oss. Vi har spelat rätt bra under de fem-sex senaste matcherna, men inte fått den utdelning som vi önskat, säger han i omklädningsrummet i Honda Center efteråt.

Han stod för kvitteringen till 2-2 efter 1.28 minuter av den tredje perioden efter att ha kommit ut från utvisningsbåset och fått ett friläge.

– Det är inte ofta man får de där chanserna, så det gäller att ta tillvara på frilägena. Det var skönt att se den gå in.

Han var sedan med och spelade fram Eric Staal till 3-2-målet tre minuter senare och utnämndes till banans bäste spelare den här kvällen.

När han svarat på alla frågor från medföljande journalister och tv-team från Minneapolis och St. Paul fick SportExpressen chansen att prata viktiga saker med den 32-årige norrmannen, som kontakterna med gamla lagkamraterna i New York Rangers och Modo Hockeys framfart i Hockeyallsvenskan.

Zuccarello har koll på läget.

– Ja, jag hade facetime med Henke (Henrik Lundqvist) i förra veckan. Vi turas om att ringa varandra varje vecka och jag försöker också hålla kontakten med Mika (Zibanejad) och Jeppe (Jesper Fast).

x Hur mycket saknar du New York och svenskarna där?

­ – Klart att jag saknar killarna. Jag och Henke var ju lagkamrater i sju-åtta år och han är en av mina bästa kompisar.

x Livet på Manhattan, då?

– Nja, jag har ju blivit äldre och springer inte ute lika mycket, så jag trivs med livet i Minnesota, där jag bor lite utanför Minneapolis. Nu börjar jag komma in i laget och lära känna lagkamraterna, så det är lugnt. Och Rangers ville ju inte ha kvar mig, säger Mats med ett leende om trejden förra säsongen till Dallas.

Han flyttade vidare till Minnesota Wild i somras när han blev ”unrestricted free agent” och kunna välja bland anbuden.

x Hur mycket koll har du på Modo numera, det var ju några år sedan du spelade där?

– Jo, jag har bra koll. Såg att de vann stort mot Södertälje härom kvällen och att de har en lång segersvit nu. Är det nio matcher, va? Kul om de kan ta sig upp till SHL igen, det skulle betyda mycket för alla i Örnsköldsvik.