Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Uppåt för EK65 – deppigt för Silfverberg

ANAHEIM. Femte raka vinsten för San Jose Sharks.

Har det vänt på riktigt nu?

– Nja, skönt med poängen, men vi spelade inte bra ikväll. Vi hade det inte, säger Erik Karlsson i omklädningsrummet efter 5-3-segern på bortaplan över Anaheim Ducks i morse, svensk tid.

Inget av lagen bjöd på någon större hockeyunderhållning. Det var mycket slarv.

– Ja, vi kan bättre än så här och har spelat helt okej under de senaste matcherna före den här, summerar Karlsson, som hade en assist och var +3.

Lagen följdes åt till 2-2 efter två perioders spel.

Ducks hade ledningen med både 1-0 (Rickard Rakell) och 2-1 (Jakob Silfverberg), men som så många gånger under de senaste veckorna tappade man matchen.

– Klart att det är bittert att det händer gång efter annan. Vi gör misstag och det kostar oss varje gång, känns det som, säger Silfverberg efteråt.

Han gjorde sitt nionde mål och antecknades för sin åttonde assist till Rakells fullträff.

Jakob toppar Anaheims interna poängliga på 17 poäng efter 20 omgångar.

Rakell hade också ett mål och en assist. Svenskarna bildar tillsammans med centern Adam Henrique lagets vassaste kedja.

Man saknade skadade backstjärnan Hampus Lindholm för tredje matchen i rad.

Och det märks i försvaret.

– Jag tycker att Hampus är en av de bästa i ligan på det han gör. Han spelar otroligt tunga minuter, nästan alltid mot de andra lagens toppfemmor och är tuff att möta . Så det spelar ingen roll vem man plockar in, det är svåra skor att fylla, så det är klart att vi saknar honom. Men nästan alla lag går igenom sådana här perioder när nyckelspelare blir skadade. Det är bara att hoppas att Hampus är tillbaka i laguppställningen snart, säger Jakob Silfverberg.