Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Glömde tacka sin familj på hockeygalan

Sex hockeylegendarer blev i natt, svensk tid, invalda i Hockey Hall of Fame i Toronto.

Ingen svensk den här gången, men några svenska namn figurerade i tacktalen.

När Pittsburgh Penguins general manager Jim Rutherford höll sitt tacktal passade han på att hylla flera av spelarna, som var med och vann Stanley Cup med klubben 2016 och 2017.

Han nämnde förstås Sydney Crosby, Jevgeni Malkin, Kris Letang och Marc-Andre Fleury, men betonade också Patric Hörnqvists namn.

– Hörnqvist var min första trejd när jag kom till Pittsburgh, så det var en affär som föll väl ut, sa Rutherford.

Han är den ende aktive general managern, som vunnit Stanley Cup med två olika klubbar.

Rutherford var bossen i Carolina Hurricanes när man blev mästare 2006.

När Vaclav Nedomansky, 75, höll sitt känslofyllda tacktal nämnde han Anders Hedberg med tacksamhet för att svensken varit med och pushat för att Ned skulle bli invald.

Hedberg är en av de 18 medlemmarna i Invalskommittén.

De andra som blev invalda i natt var mångårige collegecoachen Jerry York, USA, samt spelarna Sergej Zubov, Ryssland, Guy Carbonneau, Kanada och Haley Wickenheiser, Kanada.

Under den tv-sända galan från Toronto kunde vi se hockeykändisar i publiken, som Nicklas Lidström med hustrun Annika, Brett Hull, Igor Larionov, Vjatjeslav Tretjak, Mario Lemieux, Bob Gainey, för att nämna några.

Kvällens största applåd fick Nedomansky när han kom upp på scenen en andra gång för att be om ursäkt för att han glömt att tacka sin hustru, som satt på första bänkraden, och sina tre barn när han var uppe första gången.

– Jag är ledsen att ni har en pappa, som är så dum, sa Big Ned när han var klar med ursäkten.