Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

San Jose ett lag i kris

LOS ANGELES. Femte raka förlusten och sist i tabellen för Western conference.

San Jose Sharks befinner sig i kris.

Efter nattens hemmaförlust med 2-5 mot Vancouver är Sharks ett lag i fritt fall.

Man har bara lyckats vinna fyra av de 15 första seriematcherna.

Frågan på mångas läppar är hur länge coachen Peter DeBoer får ha kvar sitt jobb om inte en vändning kommer mycket snart.

– Det är bara att konstatera, San Jose Sharks är ett krislag just nu och frågan är vad general managern Doug Wilson gör nu, kommenterade experten Elliott Friedman i tv-studion hos Hockey Night in Canada på lördagskvällen.

Sharks försvar läcker och forwards har svårt att göra mål. Man har gjort 36 mål så här långt och släppt in 56, det ger -20 i målskillnad.

Det är svårt att peka på någon enskild faktor i lagbygget för den här negativa trenden.

Man förlorade visserligen lagkaptenen och anfallsstjärnan Joe Pavelski i somras på den öppna marknaden, då Sharks inte hade råd att komma med ett accetabelt kontraktsförslag till den 33 årige veteranen.

Man hoppades att Logan Couture skulle kliva fram och fylla luckan, men så har det inte blivit.

Erik Karlsson räddades kvar med ett nytt åttaårskontrakt, men den svenske backstjärnan har inte hittat formen än i höst.

Detsamma gäller backkollegan Brent Burns och anfallarna Tomas Hertl, Timo Meir och Kevin Labanc.

I takt med förlusterna har självförtroendet naggats i kanten och laget ser svajigt ut så fort motståndarna tar ledningen i matcherna.

Inte heller målvakterna Martin Jones och Aaron Dell har övertygat, så räddningsplankorna har inte varit många den här hösten.

San Jose har nio poäng upp till den sista slutspelsplatsen på NHL:s västra halva, så det ser mörkt om man ska kunna rädda den här säsongen.