Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

NHL:s Mourinho fick sparken

Supercoachen fick sparken…

NHL är en tuff arbetsmiljö inte bara för spelarna.

Tränarjobbet är den mest utsatta positionen.

Ingen går säker, det fick Mike Babcock erfara under onsdagen när han fick sparken av Toronto Maple Leafs trots tre år kvar på det åtta år långa jättekontraktet.

Men sex raka förluster blev för mycket för ägarna och ledningen, så mannen som anställde Babcock, förre NHL-stjärnan Brandan Shanahan, fick sätta sig på ett flygplan till Phoenix och meddela lagets coach att det var dags att lämna båset.

– Inget samtal jag såg fram emot, men vårt lag har inte levt upp till förväntningarna, sa Shanahan när han mötte media efter att ha gett Babcock kicken.

Mike Babcock är inte vilken NHL-tränare som helst.

Han var ett JVM-guld (1997), ett VM-guld (2004), två OS-guld (2010, 2014), en Stanley Cup (med Detroit 2008) och en World Cup-titel (med Kanada 2016) på meritlistan.

Men när Maple Leafs såg allt annat än taggat ut i lördags borta mot Pittsburgh och föll med 1-6 förstod ledningen att Babcock förlorat spelarnas förtroende. Eller som man säger i NHL, ”he lost the room”.

Krismöten hit och dit kunde inte rädda Babcock. Förmodligen blev spelarna trötta på honom, precis som de blev i Detroit.