Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Mario Kempe om flytten till KHL

Mario Kempe, 31, lämnar AHL för KHL och flyttar från Los Angeles till Moskva.

– Det känns som en lättnad att beslutet är fattat nu och att det blir en anrik klubb som CSKA. Jag har gjort tre säsonger tidigare i KHL och känner mig mer bekväm nu att komma till ligan och Ryssland, säger han från bostaden i LA-förorten Manhattan Beach.

Mario kom till Los Angeles i somras för att få chansen att bli lagkamrat med sin yngre bror Adrian i NHL-klubben Kings.

Men när säsongen började hamnade Mario i Kings farmarlag Ontario Reign, där han fick en bra start och producerade poäng.

Men han blev aldrig uppkallad och efter snart två månader där tog han upp en diskussion med Kings ledning om att bli löst från kontraktet för att kunna flytta till Europa och fortsätta säsongen där.

– AHL är en utvecklingsliga numera och att som 31-åring kuska runt där utan förhoppning att få chansen till NHL-spel kändes inte så motiverande, säger Mario.

Han uppger att diskussionen med Kings ledning gick utan större problem.

– Men man jag var tvungen att passera waivers och det fanns lite andra frågor att lösa. Nu är jag klar för CSKA och det ska bli kul att återvända till KHL. Jag gillar hockeyn där.

x Hade du ytterligare KHL-klubbar som var intresserade?

– Ja, det fanns några andra lag som också visade intresse, men CSKA är ett lag jag alltid beundrat. Inte minst sedan KLM-kedjans dagar. Det är en anrik klubb med en speciell historia, så det ska bli stort att få dra på sig deras tröja.

x Några andra ryska hockeyförebilder?

– Jag var en stor beundrare av Pavel Bure när han var på topp.

x När lämnar du Los Angeles för Moskva?

– Jag hoppas komma iväg inom någon dag eller två. Så fort mitt visum är klart åker jag.

Mario Kempe gjorde 70 matcher i NHL med Arizona Coyotes under säsongerna 2017-18 och 2018-19.

– Det var kul att få känna på NHL-spel, det har alltid varit en dröm. Men nu har jag konrakt med CSKA den här säsongen och nästa, säger Mario.

Han bekräftar att den nya lönen i KHL klart överstiger vad kontraktet med LA Kings innehöll.

– Ja, det handlar om en bättre lön, helt klart.