Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Kings spolar Kovaltjuk – Kempe petad

Los Angeles Kings har haft en tuff höst och ligger sist i NHL-tabellen.

Till tisdagskvällens möte med Minnesota hade man petat Adrian Kempe och gett Ilja Kovaltjuk beskedet att han är i frysboxen och nog spelat färdigt i klubben.

Hur det gick?

Jo, man vann med 3-1 efter en stormatch av målvakten Jonathan Quick, som svarade för 27 räddningar och lagkaptenen Anze Kopitar, som levererade ett mål och en assist.

Kings har haft ena benet i den generationsväxling, som måste komma förr eller senare.

Under den senaste turnén till Toronto, Ottawa och Montreal satte man ihop en ”ungdomskedja” med Carl Grundström, Blake Lizotte och Austin Wagner.

De fick nytt förtroende mot Wild och ser ut att bli en av byggstenarna i nysatsningen.

Adrian Kempe, 23, har haft en tung höst med bara ett mål och tre assist på 17 matcher och är medveten om att han måste producera mer.

Kings har stora förväntningar på honom nu när han spelat över 200 matcher i ligan och är en forward med både bra fart och ett vasst skott.

Kempe kommer tillbaka i laguppställningen, men frågan är om 36-årige Ilja Kovaltjuk gör det.

Inför tisdagens match meddelade general managern Rob Blake att han haft ett möte under dagen med Kovaltjuk och meddelat att han inte kommer att spela ”inom överskådlig framtid”.

Kings skrev ett dyrt treårskontrakt med Kovaltjuk inför den förra säsongen och har försökt trejda honom, men inte hittat någon intresserad köpare i NHL.

Ett alternativ kan vara att man köper ut honom med förhoppningen att han flyttar hem till Ryssland och hittar en klubb i KHL om han vill fortsätta karriären.

Tills vidare har Kings erbjudit honom att han får fortsätta träna med laget för att hålla sig i form, men han kommer inte att få spela tills vidare. Vilket förmodligen betyder att Ilja Kovaltjuk gjort sin sista match i LA Kings.

Han har den här säsongen gjort 9 poäng, 3 mål och 6 assist, på 17 matcher och är -10.