Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Karlsson gör mål igen – och plussar på

Efter elva mållösa matcher kom säsongens andra fullträff för Erik Karlsson i natt när San Jose besegrade Detroit med 4-3 efter straffläggning.

Karlssons mål kom i power play efter 12.32 i den andra perioden och betydde ledning med 3-2.

Vinsten var Sharks sjätte raka.

– Skönt att vi kunnat vinna mot Anaheim och ikväll mot Detroit utan att vi spelat speciellt bra. Men det är viktiga poäng vi plockar, vi behöver dem efter en dålig start på serien, sa Erik när han intervjuades av NBC Sports California i omklädningsrummet efter nattens seger.

Han har börjat producera poäng i ett högre tempo nu och gjort 6 poäng, 1 mål och 5 assist, på de fem senaste matcherna.

Minst lika viktigt är att den 29-årige svensken haft +8 på de fem matcherna.

– Allt kul att göra mål och vara med och bidra till en seger, men det är laginsatsen som räknas. Vi har ett spelsystem vi litar på och sedan gör vi vissa anpassningar till vilka vi möter och vilka stjärnor de har. Dessutom har (Martin) Jones varit jämn och bra under de senaste matcherna, vilket betyder mycket. Vi spelar med stort självförtroende just nu, sa Karlsson.

Hans första mål för säsongen kom mot Buffalo den 22 oktober i den åttonde serieomgången, så nattens fullträff var efterlängtad.

Han fick en fin framspelning från Kevin Labanc när San Jose hade ställt upp sitt power play.

– Det var bara att ge pucken tillbaka till Karly. Han har ett vasst skott, sa Labanc i en tv-intervju efteråt.