Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

David Gustafssons galna dagar

Åker till Anaheim för att se Ducks-Winnipeg och är nyfiken på Jets svenske rookie, David Gustafsson, 19.

Just det, det var han som rundade Erik Karlsson och iskallt gjorde sitt första NHL-mål i bortamötet med San Jose i onsdags.

Det blir inget mål eller poäng i Honda Center den här fredagseftermiddagen, men David gör en bra insats som center i fjärdekedjan mellan Joona Luoto och Logan Shaw.

Med sin storlek och starka skridskoåkning är det ingen som kör över honom. Det är kul att se en ung svensk nykomling matchas under något byte mot en NHL-veteran som Ryan Getzlaf och stå stark.

Winnipeg vinner med 3-0 efter mål av Neal Pionk, Nikolaj Ehlers och Kyle Connor.

Connor Hellebuyck räddar 24 skott och håller nollan.

Så det är uppåt i Jets omklädningsrum efteråt och jag måste förstås fråga David om hur det kändes att göra sitt första mål i NHL efter att ha gjort bort Erik Karlsson?

– Nja, det var mest att jag tog mig förbi honom. Jag vill inte säga att jag snurrade upp honom. Men det är svårt att smälta det där första målet i NHL. Fast det är så tätt med matcher, så man får försöka glömma det och gå vidare. Jag försöker bara spela mitt spel, egentligen.

x Har du fått många ryggdunkningar av lagkamraterna för det där målet?

– Ja, det har varit mycket ryggdunkningar och mycket hets kring det där målet, så det har varit mycket skoj de här dagarna efteråt.

x Vad säger du om säsongen så här långt, du har inte behövt åka till AHL utan verkar ha kommit igång i Jets?

– Det var lite ont om istid i början av serien och ganska många matcher när jag inte fick spela så mycket. Men nu får jag spela mer och känner att jag får mer förtroende, så det är jäkligt kul.

x Vad känner du att du blivit bättre på så här långt?

– Det är väl att anpassa sig till farten i spelet. Det går så mycket snabbare här än hemma. Och det är mycket mer fysiskt spel, så man får vara beredd när man får pucken vad man ska göra med den. Det gäller att fatta alla beslut snabbare.

x Är ni ett slutspelslag?

– Ja, det är vi. Det garanterar jag.

Om läget för laget, säger David:

– Jag tycker det känns som vi är på en bra väg under den senaste tiden. Det är en väldigt god stämning i laget just nu.

XXX

Om det var uppåt i gästernas omklädningsrum, så var det deppigare inne hos Ducks.

– Vi skapar lägen, men kan inte göra mål. Det är samma gamla visa, suckar Jakob Silfverberg.