Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenske backtalangen väljer att stanna i USA

Tyvärr, Djurgården.

18-årige backtalangen Tobias Björnfot har bestämt sig för att stanna i USA den här säsongen.

Han fick själv välja om han ville spela i AHL med LA Kings farmarlag Ontario Reign eller flytta hem till Sverige för spel i SHL med Djurgården.

Björnfot väljer att stanna i Los Angeles, där NHL-klubben också har sitt AHL-lag stationerat.

Natten till söndagen gör Tobias sin första match med Ontario Reign när man möter San Jose Barracuba borta.

Med i Reigns laguppställning är då också Carl Grundström, 19, som bara fått spela en av Kings sju seriematcher i höst.

– Det är bara att ta nya tag och köra hårt i AHL. Det ska bli kul att få spela igen efter att ha suttit på läktaren i Kings senaste matcher, säger Carl när SportExpressen träffar honom på pressläktaren i Staples Center under mötet med Buffalo Sabres.

Björnfot fick spela de tre första matcherna och då i par med backstjärnan Drew Doughty. Det blev ingen poäng och -4 för Tobias, men han hann visa att han är en framtidsman för LA Kings.

Tränaren Todd McLellan valde i samråd med ledningen att inte kasta in Björnfot i hetluften just nu, då laget har stora problem och har förlorat fem av de sju första matcherna.

Att det inte är någon bra miljö för en ung spelare under utveckling.

Nu är tanken att han tills vidare ska få mycket istid i AHL och sedan finnas tillgänglig om man senare i vinter vill kalla upp honom.

Men om Tobias hade velat flytta hem till Stockholm och spela i SHL hade Kings inte stoppat honom.

Kings har sagt att man kommer att göra Tobias tillgänglig för det svenska juniorlandslaget inför junior-VM kring jul- och nyår.

I Ontario Reign finns redan två svenskar, Mario Kempe och Johan Södergran.