Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Svenskarna fick inte spela hemmapremiären

LOS ANGELES. Det var inte så de hade tänkt sig hemmapremiären med Los Angeles Kings.

Men efter 2-8-förlusten i Vancouver i onsdags hade nye coachen, Todd McLellan, stuvat om i laguppställningen ordentligt när Kings tog emot Nashville på lördagseftermiddagen, lokal tid.

Tobias Björnfot, 18, som hade spelat de inledande tre matcherna i par med backstjärnan Drew Doughty fick inte byta om.

Det fick inte heller Carl Grundström, 21, som bara var med i en av de tre bortamatcherna under Kings turné till västra Kanada i förra veckan.

Förstemålvakten Jonathan Quick, som släppte in 14 mål på de två matcherna han vaktade kassen mot Edmonton (5-6) och Vancouver (2-8) fick inte heller spela mot Predators.

Adrian Kempe var flyttad från andrakedjan, där han kamperat ihop med Ilja Kovaltjuk och Jeff Carter, till fjärdelinan med Kyle Clifford och Austin Wagner som ytterforwards.

Men Kempe fanns med på isen i den första power playuppställningen tillsammans med Doughty, Anze Kopitar, Alex Iafallo och Dustin Brown.

Björnfots plats i första backparet med Doughty gick nu till Ben Hutton, som kom ny från Vancouver inför den här säsongen.

Joakim Ryan, 26, som missade de tre första omgångarna på grund av skada var tillbaka i försvaret. Han bildade tredje backpar ihop med Matt Roy.