Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Björnfot hyllar Doughty för allt stöd

När Tobias Björnfot kom till jobbet på tisdagsförmiddagen kunde han glädja sig åt en ny verklighet.

Den 18-årige svenske backtalangen upplevde sin första dag som medlem av ett NHL-lag, Los Angeles Kings.

Han fick beskedet i måndags att han tar en plats i truppen inför seriepremiären mot Edmonton borta på lördag.

– Det är så klart väldigt stort för mig, men även för alla personer som varit involverade och hjälpt mig under resans gång. Världens bästa hockeyliga har jag alltid velat spela i och strävat efter. Nu är man exalterad och nyfiken på vad som komma skall, säger Tobias efter tisdagens träningspass i Toyota Center i LA-förorten El Segundo.

X Vad har stjärnan Drew Doughty, som du bildat backpar ihop med, betytt för dig?

– Doughty har betytt väldigt mycket för mig. Han har själv varit i samma situation som mig, så han vet vad som krävs. Han har fått mig att spela med ett lugn och pushar mig att göra det jag är bra på.

 X Du valde nummer 33 på tröjan, vilken är anledningen att du byter från 54 som du haft under försäsongen nu när du tagit en ordinarie plats?

– Jag valde 33 därför att jag hade det numret under den förra säsongen och de två säsongerna dessförinnan i J18 och J20. Jag har många bra minnen med nummer 33, så jag tänkte att det bara är att fortsätta bära det.