Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Björnfot gjorde succé i AHL-debuten

Det blev succé direkt när svenskduon Tobias Björnfot, 18, och Carl Grundström, 21, gjorde sitt första framträdande i höst i LA Kings farmarlag Ontario Reign.

Grundström var tvåmålsskytt och Björnfot utnämndes till banans bäste spelare efter att ha gjort ett mål och assisterat till ytterligare ett när Reign bortabesegrade San Jose Barracuda med 5-2.

– Det kändes riktigt bra. jag fick spela mycket och i alla situationer. Så jag är nöjd med debuten. Nu är det bara att fortsätta att jobba hårt, säger Tobias.

Han fick frågan i veckan om vart han ville spela resten av säsongen efter att ha fått känna på NHL under de tre första omgångarna med Kings

Klubbledningen frågade om han ville stannar kvar i USA eller åka hem och spela med Djurgården i SHL resten av vintern.

Tobias valde att stanna i Kalifornien.

– Det känns som det rätta beslutet. Jag hade ett bra och positivt möte med Kings ledning och de har en bra plan för, så att jag utvecklas och får spela mycket, fortsätter Tobias.

Carl Grundström fick bara spela en match med Kings under serieupptakten och är skickad till AHL för att få mer istid.

Han vill visa Kings-ledningen att han hör hemma i NHL. Så lördagens två mål var ett sätt att ge ett snabbt svar att han är en bra målskytt.

– Jodå, det kändes rätt bra idag. Jag ville absolut snabbt visa att jag kan producera här i AHL, säger Carl.

Han gjorde 1-0 och 5-2. Björnfot svarade för 2-1-målet och assisterade till Lance Bourmas 3-1-mål.