Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenske legendaren hyllar Hampus Lindholm

Legendariske NHL-svensken Ulf Samuelsson, 55, började i veckan sitt nya jobb som pro-scout åt nya NHL-klubben Seattle, som börjar spela säsongen 2021-22.

Första matchen han såg var mötet mellan Anaheim Ducks och Los Angeles Kings i Honda Center i tisdags.

En match som Ducks vann med 2-0. Som vanligt den här tiden på året var det en ganska haftsig tillställning där gästande lag kom utan flera av sina stjärnor (läs Drew Doughty, Anze Kopitar, Dustin Brown och Jeff Carter).

En spelare på isen stod ut i Samuelssons ögon och han var svensk, nämligen 25-årige backen Hampus Lindholm.

– Hampus var helt överlägsen av alla som spelade den här matchen. Han var engagerad, spelade med energi och fattade rätt beslut i alla lägen. Jag ser Hampus som en franchise player framöver, en spelare att bygga laget omkring, säger Ulf.

Hampus var +1 efter att ha spelat 19.44 minuter under 31 byten med två skott på mål.

Så vad säger Hampus om Samuelssons beröm, vi talar om en svensk back som gjorde 1080 seriematcher i NHL och vann Stanley Cup två gånger med Pittsburgh Penguins och sedan varit assisterande coach i Phoenix Coyotes, New York Rangers och Chicago Blackhawks.

– Det är väldigt fina ord och jag uppskattar verkligen vad Ulf säger. Det är så jag vill att folk ska se mig och jag känner att jag har en växel till att lägga i nu när jag fått en tränare som litar på mig.

x Du upplever en förändring med Dallas Eakins?

– Ja, han är en hockeykunnig person som vill se oss spela ut och utnyttja våra talanger maximalt. Vi har haft en negativ energi kring laget som nu är borta och jag är väldigt taggad inför säsongen.

x Vad känner du att du kan förbättra?

– Om du talar om matchen mot Kings i onsdags, så finns det små detaljer i mitt spel som jag kan göra bättre. Hockey är en lagsport och jag vill vara bästa backen i laget. Det är min målsättning.

x Ni är inne i en generationsväxling och har ny tränarstab och nya spelare som kommit in?
– Jag är riktigt taggad och vill inte sätta tak på mig själv. Jag ser verkligen fram emot den här säsongen.