Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rena rama svenskträffen i LA

LOS ANGELES. Åtta svenskar på isen i en och samma träningsmatch.

Så såg det ut när Los Angeles Kings och Vegas Golden Knights möttes i Staples Center i natt, svensk tid.

Det slutade med en Vegasvinst till slut, men det krävdes förlängning innan Jonathan Marchessault kunde avgöra med 3-2-målet.

Så hur klarade sig svenskarna?

Jodå, riktigt bra. Om vi börjar med gästande Golden Knights så storspelade Oscar Dansk i kassen och hyllades efteråt av coachen Gerard Gallant och lagkamraterna för sina 36 räddningar.

William Karlsson utgick efter den andra perioden på grund av en skadad tumme.

Lucas Elvenes fick göra 12.28 minuter i en kedja med Paul Cotter och Jake Leschyshyn. Lucas var klart godkänd, slet över hela banan och fick förtroendet att spela 2.35 minuter i power play.

Hos Kings fanns fem svenskar i laguppställningen. Här lite kort om deras kväll:

x Jack Ryan spelade i första backparet med stjärnan Drew Doughty och anpassade sig bra till situationen. Det märks att Ryan har erfarenhet av NHL från tiden i San Jose.

x Tobias Björnfot fick chansen igen och det råder ingen tvekan om att Kings-ledningen är helnöjda vad de sett av 18-åringen från Djurgården under försäsongen.

Tobias visade igen upp ett moget backspel och även om han blev bortgjord av Jonathan Marchessault högt uppe i banan före 2-2-målet, så kan han vara nöjd med insatsen.

Men gissningen är att Kings vill att han får massor av istid i vinter för att utvecklas ännu mer och då är det troligt att man placerar honom i SHL med Djurgården.

x Mario Kempe är ny i LA efter två säsonger i Arizona och han visade nu att hans speed och förmåga att forechecka hårt blir en tillgång. Coachen Todd McLellan har uttryckt sin glädje över att ha Mario i laget och att han är viktig också i omklädningsrummet.

Han hade tre skott på mål, dödade utvisningar också och var +/-0.

x Carl Grundström jagade och smällde på i en kedja med finländske centertalangen Rasmus Kupari och Austin Wagner. Grundström visade redan förra säsongen att han är en power forward man behöver.

x Samuel Fagemo är en framtidsman i Kings och fick förtroendet att spela veckans båda träningsmatcher. Om det blir NHL-spel redan i vinter är osäkert, Kingsledningen vet att Frölunda är en toppklubb i SHL och en bra plats för Samuel att skaffa sig mer erfarenhet. Beslut lär komma under fredagen.