Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Faran över för svensken och hans familj

Orkanen Dorian skapade enorm förstörelse på Bahamas, men snuddade bara vid Floridas östra kust innan den under onsdagen tog fart upp mot South Carolina.

Det betyder att svenske NHL-backen Anton Strålman, 33, och hans familj i Broward County i närheten av Parkland klarade sig utan att behöva evakuera.

– Ja, vi klarade oss utan några problem. Det blåste en hel del och lite regn fick vi också, men det var egentligen ingenting gentemot vad som drabbade befolkningen på Bahamas, säger Anton.

Han och hans familj hade förberett sig på bästa möjliga sätt genom att bunkra upp med vatten och mat. Med sig från Tampa Bay hade de också den generator de köpte förra året när orkanen Michael drog fram.

Strålman upplevde också orkanen Wilma 2017 på den västra sidan av Florida under hans tid i Tampa Bay Lightning.

Men i somras skrev han på ett treårskontrakt med Florida Panthers och flyttade över delstaten till från den västra till den östra sidan.

Dorian var en orkan av kategori 5 när den drog fram över Bahamas för att sedan minska i styrka under onsdagen till kategori 2.

Men under natten till torsdagen hade Dorian ökat i styrka igen och nått kategori 3.

De amerikanska väderexperterna fruktar svåra översvämningar längs Carolinas kust när orkanen nu förflyttar sig norrut längs den amerikanska östkusten.

Panthers inleder träningslägret i träningsarenan i Coral Springs i slutet av nästa vecka.