Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fagemo om tiden med Kings i LA

LOS ANGELES. Efter tre veckor och två olika träningsläger med Los Angeles Kings återvänder Samuel Fagemo, 19, till Sverige och Frölunda.

Han landar i Göteborg under söndagen.

Inte alls missnöjd med tiden i Kings, där han fick spela två träningsmatcher den här veckan.

Han var målskytt i bortamötet med Arizona i tisdags och gjorde en ny bra insats hemma mot Vegas Golden Knights i torsdags.

– Det har varit jättekul att vara här. Matcherna håller högt tempo och att få spela i de här stora arenorna är speciellt. Att få möta bra spelare är också inspirerande, säger Samuel när SportExpressen pratar med honom efter 2-3-förlusten i förlängningen mot Vegas.

Han bildade då kedja ihop med Akil Thomas och Michael Eyssimont.

Om målet i bortamötet med Coyotes, som Kings vann med 4-2, säger han:

– Jag fick nästan ett friläge och sedan sköt jag, så det var skönt att se pucken gå in. Jätteroligt att få vara med och bidra till den segern.

x Har det varit ungefär som du förväntade dig?

– Ja, det tycker jag. Det är den bästa ligan i världen och väldigt proffsigt här. Det är kul att få komma hit och visa upp sig. Och se alla stjärnorna och hur de har det här. Och njuta av upplevelsen samtidigt som man försöker spela så bra hockey som möjligt.

x Tycker du att du fått ut vad du hade hoppats få ut på isen eller är det svårt när man är ny och det blir pirrigt?

– Jag tycker att det kändes bra idag. Vår kedja jobbade hårt och skapade mycket framåt. Jag kommer till arenan varje dag och jobbar så hårt som jag kan och för att se  hur långt det räcker.

x Vad tar du med dig härifrån tillbaka till Frölunda?

– Allting. Själva tempot först och främst, det går sjukt fort och man måste vara påkopplad i huvudet under varje byte och sedan fortsätta med det självförtroendet jag har och skapa mycket i SHL.

x Känner du dig redo för NHL-spel nu eller är det bra att åka hem och göra ett år till i SHL?

– Klart att jag känner mig redo och att jag vill spela i den bästa ligan i världen, men det är sjukt hög konkurrens här i LA. Så det skadar inte att spela i Sverige heller i vinter. SHL är en jättebra liga med massor av bra spelare och tempo.

x Du blir inte besviken om du måste åka hem och spela i Frölunda?

– Nej, det blir jag inte. Det blir kul.