Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskarna som får vara hemma i oktober

NHL presenterade spelprogrammet för säsongen 2019-20 i juli och i förra veckan fick vi också se vilka som möter vilka under försäsongen.

Först ut när det gäller träningsmatcherna är Vegas Golden Knights och Arizona Coyotes, som möts i den Las Vegas den 15 september.

Sedan rullar det på med matcher dagligen fram till den 30 september, då Philadelphia Flyers tar sig an HC Lausanne i Lausanne, Schweiz.

Som vanligt under försäsongen har flera av klubbarna igång två lag under de första veckorna av träningslägret. Det är inte ovanligt att några lag har 50-60 spelare på plats under campens första dagar.

Det betyder att man kan spela med två olika lag samma kväll när matchandet kör igång.

New Jersey gör det till exempel den 16 september när man gästar Montreal samtidigt tar emot Boston hemma.

Vancouver Canucks har dubbla lag igång samma kväll när ett lag reser till Calgary medan resten av gänget tar emot Flames ute på Victoria Island i British Columbia.

För att spara pengar och energi möter man ofta lag inom närområdet under försäsongen.

Toronto möter till exempel Montreal och Ottawa både hemma och borta, Tampa bay tar sig an Florida, Nashville och Carolina. Och så vidare…

Och precis som under de senaste åren vill ligan sprida sin produkt till marknader som saknar NHL-lag, vilket ger träningsmatcher i städer som Salt Lake City där LA Kings möter Vancouver 21 september.

En annan ”utlokaliserad” match är Dallas-Florida i Tulsa, Oklahoma, den 21 september.

NHL:s grundserie kör igång den 2 oktober och det spelprogrammet ska jag återkomma till inom kort.

Men för spelarna i Chicago Blackhawks har den första månaden ett annorlunda utseende. Man har seriepremiär borta (här kan man verkligen tala om bortamatch) mot Philadelphia Flyers i Prag, Tjeckien, den 4 oktober. Matchen ingår i vad ligans kallar för NHL Global Series.

Sedan har Blackhawks fem matchfria dagar innan hemmapremiären i United Center mot San Jose.

Därefter väntar ytterligare sex raka hemmamatcher för Robin Lehner, Erik Gustafsson och kompani. Totalt spelar man åtta av sina tio första seriematcher på hemmaplan.