Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rustar för att möta en ny orkan

LOS ANGELES. Anton Strålman, 33, har varit med om det förut.

När sensommaren närmar sig kommer hotet om orkaner i Florida.

Just nu gör sig den svenske NHL-stjärnan sig redo för Dorian, som väntas storma in över land till helgen.

– Det är tredje gången för familjen Stålman. Vi förbereder oss så gott vi kan, säger Anton.

Inför säsongen 2019-20 har han och familjen flyttat från västra Florida efter fem år i Tampa Bay med topplaget Lightning.

Anton Strålman skrev tidigare i sommar på ett treårskontrakt med Florida Panthers, som håller till i Sunrise på den östra sidan av delstaten. Inte långt från Fort Lauderdale.

Kontraktet ger Strålman en årslön på 53,4 miljoner kronor och totalt 160 miljoner kronor.

Han har just flyttat in i ett hyrt hus i Broward County i närheten av Parkland, därifrån har han femton minuter till hemmaarenan BB&T Center.

Den här gången är Anton och hans familj inte lika oroliga inför vad en kraftig orkan på väg upp genom Västindien kan ställa till med jämfört med Irma 2017 och Michael 2018.

– I Tampa hyrde vi ett gammalt trähus från 1926 och bodde närmare havet. Nu har vi hyrt ett modernare hus byggt i cement, dessutom bor vi på ett längre avstånd från vattnet. Så vi känner oss lite tryggare. Vi är inte lika utsatta som tidigare, säger Anton.

Familjen Strålman har för dagen inga planer på att förflytta sig till säkrare mark.

– Vi får se vad som händer under de närmaste dagarna.

x Har ni varit ute och handlat saker som kan hjälpa om det blir stor skadegörelse efter Dorian?

– Ja, vi har varit ute och handlat vatten, lite förnödenheter och en gasolplatta om vi skulle bli utan elektricitet ett tag. Och vi har tagit med oss den generator vi köpte i Tampa Bay, så det känns ändå helt okej. Men man vet aldrig vad som kan hända. Vi får se var orkanen når land här på Floridas östkust.

Torsdagens prognoser säger att Dorian kommer bli en orkan av styrka ”kategori 4” och efter att ha bara snuddat vid Puerto Rico kommer att dra in över Bahamas i slutet av veckan på väg mot det amerikanska fastlandet.

Gissningen är att Dorian går in över land norr om West Palm Beach i början av nästan vecka.

Strålmans förre lagkamrat i Tampa Bay, Victor Hedman, är fortfarande kvar på sommarledighet i Sverige och väntas inte landa i Florida förrän i början av nästa vecka.