Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-svenskarna tillhör Zlatans fan club

 

Rivaliteten mellan spelarna i Los Angeles Kings och Anaheim Ducks är som bekant stor.

Men när det gäller svenskarna i de båda NHL-klubbarna finns det en gemensam nämnare.

De är alla stora fotbollsfans. Eller ”soccer”, som man säger här i Nordamerika för att skilja sporten från den amerikanska fotbollen.

Svenskarna i Kings och Ducks är alla stora fans av LA Galaxy och en viss Zlatan Ibrahimovic.

Adrian Kempe berättade tidigare i somras att han anser Zlatan vara den störste av alla stora idrottsstjärnor i Los Angeles, där som bekant LeBron James i LA Lakers ofta får bära kungakronan.

Adrian och hans lagkamrater i Kings besöker då och då Dignity Health Sports Park i förorten Carson för att se Zlatan spela i MLS.

Det gör också spelarna i Anaheim Ducks. Vem stod inte i korridoren utanför Galaxys omklädningsrum efter matchen mot Seattle i lördags kväll om inte Hampus Lindholm.

Nyss tillbaka från en och en halv månads semester hemma i Skåne var Hampus på plats för att se Zlatan göra två mål och rädda 2-2 trots spel med tio man i 85 minuter.

Hampus hade några vänner med sig och höll en nyinköpt Zlatan-tröja i handen. Han har träffat fotbollstjärnan tidigare i samband med Galaxys hemmamatcher i MLS.

– Måste få den signerad, man vet ju inte hur länge han blir kvar här, sa Hampus med ett leende.

LA Galaxy har bara tre hemmamatcher kvar i serien innan det är dags för slutspel i MLS.

Så det var läge att passa på.

Lindholms lagkamrat i Ducks, Rickard Rakell, har också gjort besök på Dignity Health Sports Park och följt Zlatan från läktaren i MLS.

Zlatan har sett Kings spela live i NHL i Staples Center vid några tillfällen och var med och visade hockeystjärnorna lite trix med bollen under en matchuppvärmning i korridoren utanför omklädningsrummet när han gästade laget första gången.

Han vann förstås den improviserade ”two-touch” utmaningen, men det var en stolt Christian Folin som tog sig till final mot Zlatan.

Zlatan har varit het under de senaste matcherna och bjudit på sju mål på sina fem senaste framträdanden. Han har stått för sju av Galaxys åtta senaste fullträffar och är totalt uppe i 20 mål på 21 matcher i MLS den här säsongen.