Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Hinner NHL-svensken få kontraktet klart?

Drygt två veckor återstår fram till NHL-klubbarnas träningsläger kör igång inför säsongen 2019-20.

Adrian Kempe, 22, har spelat ut sitt rookiekontrakt med Los Angeles Kings och väntar på att ett nytt flerårsavtal ska bli klart.

Förhandlingarna har pågått hela sommaren, men ännu är ingen överenskommelse klar.

– Vi har under sommaren jobbat på att få klart ett avtal för Adrian. Vi har haft bra samtal med Kings, men det är oftast en process att få en överenskommelse klar, säger Kempes agent Claes Elefalk, på CAA Sports.

Adrian gjorde sin tredje säsong i NHL med Kings förra i vintras och såg sin poängproduktion sjunka från 37 poäng säsongen 2017-18 till 28 poäng i vintras. Han spelade 81 matcher båda säsongerna.

Poängtappet har gjort att Kings, enligt uppgift, erbjuder ett ”brokontrakt” med en lön under 2 miljoner dollar och där står man nu. Det är ingen hemlighet att Kempe och hans ombud vill ha drygt 2 miljoner dollar i årslön, vilket motsvarar ca 19,4 miljoner kronor.

Med tanke på att vi är inne i sista veckan av augusti, så brinner det lite i knutarna för att få till det nya kontraktet om Adrian inte ska missa inledningen av träningslägret med NHL-klubben.

– Kan bara hoppas att vi hinner klart innan training camp startar, vilket jag tror att vi klarar, säger Elefalk.

Adrian har gjort 187 matcher i NHL så här långt och producerat 71 poäng, 30 mål och 41 assist.

Han är kvar i Sverige och tränar. Adrians äldre bror, Mario, 30, åker i slutet av veckan över från Stockholm till Kalifornien. Han lämnar Arizona Coyotes för Kings för att få chansen att bli klubbkamrat med Adrian.

– En unik chans att få spela i samma NHL-lag som brorsan, den vill jag inte missa, sa Mario till SportExpressen tidigare i sommar.

Mario har skrivit på ett ettårskontrakt på 700 000 dollar (ca 6,8 miljoner kronor).

LA Kings har också svenskarna Carl Grundström, 21, Samuel Fagemo, 19, Johan Södergran, 19, Tobias Björnfot, 18 och Jacob Moverare, 20 under kontrakt.