Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här kan vi snacka om Jumbotron

En ny Jumbotron för 15 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 142,5 miljoner kronor, ska få hockeyfansen i Philadelphia att njuta lite extra den kommande säsongen.

Det kommer att behövas 19 långtradare för att frakta komponenterna till Wells Fargo Center från Littiz i Pennsylvania, där det nya ljus- och ljudmonstret tillverkas, enligt tidningen Philadelphia Inquirer.

Någon gång i mitten av september ska Jumbotronen vara monterad samman och testad, lagom till Philadelphia Flyers första träningsmatch hemma mot New York Islanders den 16 september.

Arbetet med att foga samman alla delarna och få den nya Jumbotronen upphissad i under arenans tak kommer att ske mellan två konserter i Wells Fargo Center med Jonas Brothers och Shawn Mendes.

Den nya Jumbotronen ingår i den stor renovering av Wells Fargo Center, som beräknas kosta 2,5 miljarder kronor. Arenan stod klar till NHL-säsongen

Den nya bildskärmen kommer att ha 19 miljoner armaturer och kommer att ha en upplösning ingen annan Jumbotron bjudit på tidigare i någon sportarena.

För att den nya Jumbotronen inte ska bli för tung för arenans konstruktion är den byggd till stora delar av aluminium.

Företaget som byggt den har jobbat med ljus- och ljudutrustningar åt artister, som Beyoncé och Lady Gaga.

Flyers svenskar Robert Hägg och Oskar Lindblom får något extra att titta på i höst, liksom lagets fans och även basketgänget Philadelphia 76ers, som också har Wells Fargo Center som hemmaarena.

Arenan stod färdig 1996 och har tidigare gått under namnet CoreStates Center, First Union Center och Wachovia Center.

Sedan 2010 heter arenan, som tar 19 500 åskådare på hockeymatcher, Wells Fargo Center.