Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenske NHL-stjärnan om skrälltrejden

Den osannolika trejden.

Eller vad ska man kalla fredagens affär mellan Calgary Flames och Edmonton Oilers, som skickar James Neal från Flames till Oilers i utbyte mot Milan Lucic.

Båda spelarna är 31 år och hade misslyckade säsonger i vintras.

Och båda ansågs omöjliga att bli av med för sina NHL-klubbar, då de sitter på jättekontrakt med ett flertal år kvar och nog passerat ”Bäst-före-datum”.

Men efter långa diskussioner hittade cheferna i Edmonton (Ken Holland) och Calgary (Brad Treliving) en gemensam nämnare.

– Båda spelarna har tidigare visat att de är skickliga, men båda hade nu kört fast i sina nya lag. Sådant händer och vi kände att ett miljöombyte kunde vara lösningen, säger Holland till till nhl.com.

Treliving instämmer i intervjuer i nordamerikanska media.

Så vad säger spelarna i respektive lag. SportExpressen bad Flames svenske centerstjärna Mikael Backlund om hans åsikt om trejden.

– Jag säger som vår general manager (Brad Treliving) att det är två spelare, som behöver ny miljö och utmaning. Vi behöver också den spelartyp, som Lucic representerar, så jag tycker att det är en bra trade för oss.

Att Neal flyttar vidare efter bara ett år (han kom till Calgary från Las Vegas förra sommaren) kommenterar Mickis så här:

– Såklart tråkigt att en lagkamrat blir bortbytt, men det är en del av vår business. Jag ser fram emot att få ha Lucic i vårt lag, han är inte så rolig att möta, haha, menar Backlund som just nu befinner sig på Irland för att följa British Open i golf.

Lucic har fyra säsonger kvar på sitt sjuåriga jättekontrakt, som betalar honom 6 miljoner dollar per säsong, ca 56,1 miljoner kronor.

Han producerade 20 poäng, 6 mål och 14 assist, på 79 matcher i Oilers förra säsongen. Både mål- och poängmässigt var det bottennoteringar under 12 säsonger i ligan för Lucic.

Neal har flyttat runt en hel del under de senaste åren och har representerat Nashville Predators, Vegas Golden Nights och Calgary Flames de senaste fyra säsongerna.

Neal gjorde 19 poäng, 7 mål och 12 assist, på 63 matcher i Flames förra säsongen, som var första året på ett lukrativt femårskontrakt med klubben.

Men produktionen motsvarade inte pengarna Calgary betalade honom och nu när chansen fanns att göra sig av med Neal tog man den.