Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-vinnarna på årets ESPY Awards

ESPY Awards är lite av idrottens Oscarsgala.

Mitt i varma sommaren samlas stjärnorna i Los Angeles och går på den röda mattan utanför The Microsoft Theatre vid LA Live för den tv-sända galan.

Hockeyn brukar ha en undanskymd plats, men i år blev den lite mer uppmärksammad än vanligt.

Mycket tack vare att årets Stanley Cupmästare, St. Louis Blues, sände en delegation av spelare med Conn Smythe-vinnaren Ryan O´Reilly i spetsen.

Med sig hade han lagkamraterna Jordan Binnington, Joel Edmundson, Robby Fabbri, Pat Maroon, Colton Parayko, Zach Sanford och Robert Thomas.

Naturligtvis kom de in på scenen till tonerna av Blues favoritlåt, ”Gloria” och O´Reilly missade inte chansen att tacka lagets superfan, 11-åriga Laila Anderson.

– Hon har varit en inspiration för oss alla under vägen fram till mästartiteln, sa O´Reilly, och berömde Lailas kamp mot sin sjukdom.

O´Reilly lockade också till ett av kvällens största skratt när han inledde sitt tacktal sedan St. Louis fått ta emot priset för ”Årets comeback” med att säga.

– Innan jag börjar tala ska jag ta ut den här stifttanden, så att jag inte spottar ut den på någon av kändisarna här på första bänkraden.

Till ”Årets spelare i NHL” utnämndes Alexander Ovetjkin, Washington Caitals i kamp med Nikita Kucherov, Tampa Bay Lightning, Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche och Connor McDavid, Edmonton Oilers.

The ESPYS, som ESPY Awards populärt kallas, leddes av skådespelaren och komikern Tracy Morgan och som prisutdelare återfanns Hollywood-stjärnan Sandra Bullock.

ESPY står för Excellence in Sports Performance Year Awards.

Galans avslutades med att de nyblivna fotbollsvärldsmästarna från USA kom in på scenen och tog emot utmärkelsen för ”Årets lagprestation”.

Carli Lloyd höll ett kort tacktal.

Megan Rapinoe hann fram till mikrofonen under några sekunder efteråt och sa:

– Jag har levererat F-bomber från varje scen jag talat på under de senaste dagarna, så jag ska bespara er från en sådan ikväll.

Alex Morgan hade tidigare under kvällen fått priset som ”Årets kvinnliga idrottare”.