Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Blir svensken kvar i NHL-klubben?

Vad händer med Loui Eriksson?

Många undrar efter rubrikerna under våren när den 33-årige svensken forwarden uttalade sitt missnöje under en intervju med Hockeysverige att han inte kände samma uppbackning från Travis Green i Vancouver Canucks jämfört med andra NHL-tränare han haft.

Och att han med den minskade istiden inte kunde producera poäng i den takt han var van.

Det fick general managern Jim Benning att söka kontakt med Loui för att reda ut fnurran på tråden, men Benning uppgav senare att han inte lyckats få kontakt med sin svenske forward.

Så vad han hänt under de senaste veckorna?

Inte mycket.

– Loui kommer inte att bryta något kontrakt, han är en Vancouver-spelare och har inte minsta tanke på att lägga ned karriären, säger Erikssons agent, Peter Werner vid CAA Sports i Stockholm.

Business as usual, med andra ord.

Men det är ingen vild gissning att Vancouver Canucks försöker trejda Loui Eriksson. Det har ryktat i kanadensiska media om att en affär kunde vara möjlig med Edmonton Oilers, som har Milan Lucic i en liknande situation.

Men inget har hänt så här långt.

Eriksson har tre år kvar på sitt kontrakt med Canucks, som ger honom en årslön på 6 miljoner dollar, vilket motsvarar ca 55,8 miljoner kronor.

Han var Vancouvers högst betalde spelare förra säsongen.

Om Canucks inte hittar någon klubb, som är intresserade av svensken, är ett annat alternativ att man köper ut honom. Men det är föga troligt, då det återstår så lång tid på kontraktet och så mycket pengar.

Eriksson svarade för 29 poäng, 11 mål och 18 assist, på 81 spelade matcher förra säsongen.

Han har nått 30-målsgränsen två gånger under åren i NHL. Det blev 36 mål i Dallas säsongen 2008-09 och 30 mål i Boston säsongen 2015-16.