Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Kan Karlsson återvända hem?

Är Erik Karlsson på väg tillbaka till Ottawa Senators?

Det skrev Ottawa Sun igår, tisdag, och enligt hockeykrönikören Don Brennan är det hustrun Melindas hemlängtan, som gör att Erik kan vara på väg tillbaka till den kanadesiska huvudstaden efter ett år i Kalifornien med San Jose Sharks.

Vad är sannolikheten att det händer?

Jodå, inte alls omöjligt om familjen får bestämma. Erik kommer att tvingas ta en något lägre lön än sitt ”marknadsvärde”, men jag kan tänka mig att han är redo att göra det.

Några miljoner hit och dit spelar kanske inte så stor roll när man har pengar redan avsatta för resten av livet.

Då är den hetare frågan om Senators, som är mitt uppe i en generationsväxling och har trejdat bort i stort sett alla gamla stjärnor, vill öppna dörren för EK65 efter att svensken nobbat kontraktsförslaget man lämnade förra sommaren.

Men vill Erik hem har jag svårt att se hur klubben ska kunna nobba honom med tanke på vad han gjort för Ottawa och Senators. Och hur populär han är bland fansen.

Ett frågetecken är förstås relationen mellan Erik och klubbägaren Eugene Melnyk. Där behövs det rökas fredspipa, men Melnyk behöver all positiv exponering och pr han kan få med tanke på det kommande arenabygget i Ottawa. Så det är möjligt att de kan ta varandra i hand och blicka framåt tillsammans.

Ska Erik maximera sin lön för de kommande fem-sex åren ska han inte välja Ottawa Senators.

Men som sagt, det kan vara andra faktorer som gör att han väljer att flytta hem.

Don Brennan spekulerar också att det kan bli närliggande Montreal Canadiens.

En slutsats vi kan dra om uppgifterna i Ottawa Sun stämmer – och jag ifrågasätter dem inte – är att familjen Karlsson vill tillbaka till huset de har i Ottawa och bo där.

Spännande fortsättning följer i ämnet…