Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

Bonuskedjan lyfter Boston

Boston har bra balans i laget, vilket visat sig under slutspelet i år.

Ta bara fjärdekedjan med Joakim Nordström, Sean Kuraly och Noel Acciari, som bjöd på en ny stormatch i natt när man bortabesegrade St. Louis med 7-2.

Trion, som är lagets checking line svarade dessutom för två mål och två assist.

– Att få så mycket extra produktion av sin checking line betyder hur mycket som helst under ett tufft slutspel, kommenterade förre NHL-stjärnan Anson Carter i tv-studion hos NBC Sports efter slutsignalen.

Så här bra offensivt har Bostons defensiva kedja varit i årets play off:

x Nordström: 1 mål, 3 assist, 4 poäng.

x Kuraly: 4 mål, 5 assist, 9 poäng.

x Acciari: 2 mål, 2 assist, 4 poäng.

TV-experterna kritiserade St. Louis rookiemålvakt Jordan Binnington för insatsen i natten match, där han för första gången under slutspelet blev utbytt.

– Han måste spela bättre om Blues ska ta sig tillbaka i den här finalserien, sa förre NHL-målvakten Brian Boucher i expertpanalen hos NBC Sports.

Coachen Craig Berube var kritisk till alla utvisningar hans spelare tagit under finalserien.

– Vi vet vilket bra power play Bruins har, så vi måste hålla oss borta från utvisningsbåset, sa Berube.

Att St. Louis saknade Oskar Sundqvist noterades av Anson Carter.

– Sundqvist är en nyckelspelare för Blues när det gäller att döda utvisningar, så det kan vara en förklaring att man släppte in fyra mål i box play ikväll. Att få honom tillbaka i laguppställningen till nästa match kommer att hjälpa St. Louis, analyserade Carter.