Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blues-stjärnan hyllar Steen

Så var det dags för Stanley Cupfinalen 2019.

Boston Bruins mot St. Louis Blues.

NHL bjöd media på ”Media Day” i Bostons TD Garden under söndagen och det var lite intressanta att höra vad Blues målkung Jaden Schwartz (12 fullträffar så här långt i slutspelet) hade att säga om hur man kunnat lyfta sig från sista plats i tabellen den 3 januari till en finalplats i slutet av maj.

– Vi har en extremt bra sammanhållning inom laget med några spelare, som varit med ett tag och vet hur man hanterar sådana här situationer. Alexander Steen är en av dem, han kan konsten att få oss att slappna av i omklädningsrummet med sina kommentarer och syn på saker och ting, sa Schwartz.

När Steen intervjuades av Kevin Weekes och Mike Rupp från NHL Network i direktsändning fick han frågan om förre lagkamraten Steve Ott, som numera ingår i tränarstaben, hjälper till att lätta upp stämningen.

– Jo, han är en av dem, men jag tycker att hela vår tränarstab är bra på att skapa bra stämning och få oss att fokusera på rätt saker.

Steen har gjort 14 säsonger i NHL och har som bäst tidigare nått semifinalen. Det var 2016 när St. Louis föll mot San Jose med 2-4 i matcher efter att ha slagit ut Chicago (4-3) och Dallas (4-3).

Om upplevelsen att vara i final, säger Steen.

– Det är förstås stort och nu gäller det bara att koncentrera sig på vad som är viktigt och saker och ting vi kan kontrollera.

Vladimir Tarasenko bubblade av förväntningar inför måndagskvällens finalpremiär.

– Ja, jag kan knappt vänta på att få komma igång och spela. Det kommer att bli en enorm upplevelse. Jag tror att special teams kommer att vara en avgörande faktor. De har ett vasst power play och vi har ett bra box play.

Vad Tarasenko syftar på är Bruins power play som har en 34-procentig effektivitet och Blues box play med 78 procent.