Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lidas om Detroits nye GM

De var lagkamrater under ett flertal säsonger i Detroit Red Wings.

Båda nyckelspelare, som vann Stanley Cup och blev invalda i Hockey Hall of Fame.

Under Långsfredagen blev Nicklas Lidströms gamle lagkamrat, Steve Yzerman, utnämnd till general manager i Red Wings. Han komer att ersätta Ken Holland, som stannar kvar i en position som Senior Vice President.

Förändringen presenterades under fredagskvällen, svensk tid, under en presskonferens i hemmaarenan Little Caesar Arena.

Så här säger Lidström till SportExpressen om Yzermans återkomst i klubben efter åtta säsonger som general manager i Tampa Bay Lightning.

– Jag ror att det kommer att vara riktigt bra att få Stevie tillbaka. Det blir ett lyft för klubben att det blir lite positiva vibbar runt laget. Det har varit negativt ett tag nu.

Red Wings har missat slutspelet de tre senaste åren och är mitt uppe i en generationsväxlingen av spelartruppen.

– Det är stort av Ken Holland att själv säga att det var dags för Stevie att komma tillbaka. De är båda smarta hockeymänniskor. Det kommer att hjälpa Stevie att Ken är kvar, men han kommer att få andra erbjudanden. Han har ett aktat namn i ligan, säger Lidas.

Det har ryktats att Ken Holland att ett hett namn för jobbet som general manager för nykomlingen Seattle, som gör inträde i NHL säsongen 2021-22.

Yzerman manade till tålamod under fredagens presskonferens.

– Det kommer att ta tid att bygga ett nytt topplag här i Detroit, men några av grundbultarna finns på plats i form av unga spelare, som Dylan Larkin, sa Yzerman.

Närmast åker han nu i helgen till Sverige för att följa J-18 VM i Örnsköldsvik och Umeå.

– Vi har några draftade talanger, som spelar i den turneringen. Jag är nyfiken på dem och vill så snabbt som möjligt få en bild av hur bra de är.