Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Därför tackar han ja till VM

Så var det officiellt, Adam Larsson, 26, ställer upp i Tre Kronor i VM i maj, precis som SportExpressen avslöjade för en vecka sedan.

– Man vill alltid vänta lite och känna efter om kroppen orkar ytterligare två månader av hockey, säger Adam, som har semestrat i Mexiko den här veckan.

Edmonton Oilers hade en tung säsong och missade på nytt slutspelet om Stanley Cup.

– Vi hade en skadefylld säsong och våra dalar var alldeles för djupa. Men när Oscar (Klefbom) och Andrej (Sekera) kom tillbaka blev vårt försvar stabilare.

Adam var en av VM-turneringens bästa backar i fjol och blev uttagen till turneringens All Star-lag när Sverige vann VM-guld i Köpenhamn.

– Det var grymt kul att spela VM förra året och få representera Sverige. Man har inte så många år på sig att få göra det, så jag ville vara med i år igen när chansen dök upp, säger Adam.

Han flyger hem till Sverige i nästa vecka för att hälsa på familj och vänner i Skellefteå innan det är dags att anmäla sig till tjänstgöring i landslaget.

– Jag kommer med till turneringen i Globen och landskamperna mot Tjeckien innan det är dags för VM att köra igång.

Adam Larsson var en av fyra svenskar som blev uttagna till VM:s All Star-lag. De andra var målvakten Anders Nilsson, backen Oliver Ekman-Larsson och forwarden Rickard Rakell.

Årets hockey-VM avgörs i Bratislava i Slovakien med start den 8 maj.