Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En olycklig storstjärna i NHL

Ilja Kovaltjuk var bänkad för tredje matchen i rad när Los Angeles Kings tog emot Anaheim Ducks hemma i Staples Center i lördags.

Och nu orkar inte den 35-årige ryske storstjärnan vara tyst längre.

I en intervju med LA Times dagen före matchen ventilerade Kovaltjuk sin frustration.

– Det är fruktansvärt. Det hade varit en sak om de matchat unga forwardar nu när tabelläget är som det är, men de har sju backar ombytta istället, sa Kovaltjuk.

Kovaltjuk kom till Kings inför den här säsongen efter fem år hemma i Ryssland i KHL sedan han lämnade New Jersey Devils under stort ståhej.

Flera NHL-klubbar ville kontraktera den erkänt duktige målskytten och Kings drog vinstlotten genom att erbjuda Kovaltjuk ett fett treårskontrakt.

De övriga lagen sträckte sig inte längre än till ett tvåårskontrakt med tanke på Kovaltjuks ålder.

Ilja skyller sin situation på coachen Willie Dejardins, som kom in i höstas när Kings sparkade John Stevens.

– Sedan Willie kom hit har jag inte haft en chans. Om jag får spela får jag bara fem-sex minuter på isen per match. När jag i början av säsongen fick bilda kedja med Anze (Kopitar), så gick allt bra och vi producerade.

Kovaltjuks treårsavtal med LA-klubben är värt 171 miljoner kronor och frågan är vad som händer nu.

Kings lär ha svårt att hitta någon intresserad bytespartner i NHL den här sommaren och Kovaltjuk verkar inte intresserad av att vilja bli utköpt.

– Min familj trivs här i Kalifornien, barnen går i skolan och är lyckliga. På något sätt ska jag ta mig igenom det här, säger Kovaltjuk till LA Times.

Han har spelat 60 matcher med Kings i NHL den här säsongen och producerat 31 poäng, 14 mål och 17 assist. Hans -26 är bland de sämsta i laget.