Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bäckis om Vita huset

LOS ANGELES. Nicklas Bäckström, 31, tillbringade måndagen i Vita huset, där han och lagkamraterna från Washington Capitals vinnande Stanley Cuplag förra året var inbjudna enligt traditionen av den sittande presidenten.

Donald Trump bjöd på en bonus när han hälsade NHL-mästarna välkomna in till det Ovala rummet för lite hockeysnack.

I vanliga fall brukar mästarlaget få träffa presidenten i en av Vita husets salonger.

– Oval Office var riktigt coolt, faktiskt, säger Bäckis.

Han var tillbaka på jobbet natten till onsdagen, svensk tid, när Capitals tog emot Carolina Hurricanes hemma i Capital One Arena, som ligger några kvarter från Vita huset.

Washington vann med 4-1.

Bäckis fastställde slutresultatet i tom kasse med ett välplacerat skott från mittzonen sedan Hurricanes tagit ut målvakten Petr Mrazek med knappt tre minuter kvar.

Det var svenskens 19:e mål i vinter och med den fullträffen nådde han milstolpen 70 poäng för åttonde gången under sina elva säsonger i NHL.

Nicklas har producerat 70 poäng, 19 mål och 51 assist, på 76 matcher i vinter.

Men tillbaka till besöket i Vita huset för ett ögonblick. Med tanke på att den sittande presidenten är kontroversiell föregick Capitals besök av en debatt om det var rätt eller inte att tacka ja till inbjudan.

Forwarden Brett Connolly tackade nej och gick inte med lagkamraterna. Men de övriga stjärnorna, med ryske lagkaptenen Alexander Ovetjkin i spetsen, tog tillfället i akt och gick dit för att höra president Trump hylla dem och få ta emot den traditionella matchtröjan.

Bäckström hade inga tankar på att stanna hemma.

– Kanske once in a lifetime, så lika bra att ta vara på det. Annars sitter man där när man blir gammal och kanske ångrar sig, säger han.

Ovetjkin gjorde sitt 49:e mål för säsongen i natt och delar nu 13:e platsen i målligan genom tiderna i NHL med Brendan Shanahan med sina 656 mål.

Capitals andre ryske anfallsstjärna, Jevgeni Kuznetsov, antecknades för tre målgivande passningar i nattens match.