Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Gunnar Nordströms blogg

After Hours med Elias P

För andra gången inom loppet av några månader var Elias Pettersson gäst hos hockeymagasinet After Hours, som sänds av Hockey Night in Canada på lördagskvällarna under NHL-säsongen i Kanada.

Elias såg mycket mer avspänd ut den här gången, det märks att han spelat snart en hel säsong i NHL och blivit van med media och det engelska språket.

När han inledningsvis fick frågan av programvärden Scott Oake om hur rookiesäsongen varit i Vancouver Canucks, svarade Elias:

– Det har varit en väldigt rolig säsong. Jag har drömt om NHL sedan jag var liten grabb, men jag hade inga tankar på att det skulle gå så här bra. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, så jag har försökt ta det dag för dag, och match för match.

När Oake undrade vilket hans favoritögonblick varit under säsongen löd svaret så här:

– Debuten mot Calgary och att få göra första målet i NHL redan i den matchen. Jag minns att jag stod framför spegeln hemma i lägenheten innan jag åkte till arenan och tänkte: ”nu är det dags, nu kör det igång.”

Hans ”Foppa-straff” mot New Jersey nyligen blev stort uppmärksammad i Nordamerika, men Elias ville inte skryta om den.

– Jag försöker bara vara kreativ och oförutsägbar när jag lägger straffar.

Pettersson är tillsammans med Bo Horvat lagets bäste målskytt med sina 27 fullträffar. Bakom alla målen ligger hårdträning.

– Ja, jag kunde inte skjuta direktskott för bara några år sedan. Och jag kommer att köra mycket skotträning den här sommaren för att förbättra mig ytterligare. Jag vill också förbättra min träffsäkerhet för att få fler skott på mål. Min tajming kan också bli bättre, så det finns saker att jobba på, berättade Elias.

Han toppar Vancouvers interna poängliga trots att han missta elva matcher på grund av skador under säsongen.

Elias har producerat 65 poäng, 27 mål och 38 assist, på 68 matcher.

Han är storfavorit att vinna rookiepriset Calder Trophy, men Elias tar inte ut något i förskott även om han är redo att göra en resa till Las Vegas i slutet av juni för NHL Awards.

– Visst, det vore roligt och jag hoppas att jag vinner den trofén, men jag funderar inte kring individuella utmärkelser.

Om planerna för sommaren i övrigt, berättade Elias:

– Jag ska skaffa mig en ny lägenhet i Sundsvall och ser fram emot att få umgås med mina kompisar därhemma.

Men innan dess väntar med all sannolikhet VM-spel med Tre Kronor i Bratislava i maj.