Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är försvar bästa anfall

LOS ANGELES. Niklas Hjalmarsson, 31, har den bästa plus- och minusstatistiken i Arizona Coyotes med sina +9.

Men ärlig som han är avslöjar han en del av förklaringen när vi träffas i Coyotes omklädningsrum efter tisdagskvällen 2-1-seger över LA Kings i Staples Center.

– Jadu, vi har gjort fler mål än något annat lag i box play. Elva stycken, det är helt sjukt. Så där har du en stor del av förklaringen.

Arizona har fyra raka vinster och i samtliga matcher har kassen vaktats av 22-årige Adin Hill, som nyligen blev uppkallad från farmarlaget Tucson Roadrunners.

– Han har varit helt otrolig och sprider ett lugn över försvarsspelet med sitt målvaktsspel, säger Hjalmarsson.

Hills statistik är fantastisk.

Han har en räddningsprocent på 97,7 och ett snitt på 0,56 mål per match.

Jo, ni läste rätt.

Adil Hill är storväxt (198 cm, 92 kg) och täcker stora delar av målet. Han släpper få returer och ser ut att vara i kontroll över allt som händer kring kassen.

Hjalmarsson bildar just nu backpar ihop med Jakob Chychrun och har på 26 matcher svarat för tre assist med 19.49 minuters istid i snitt per match.

Arizonas två andra backpar består av Oliver Ekman-Larsson och Kevin Connauton samt Alex Goligoski och Jordan Oesterle.

Man gör inte så många mål framåt, så här långt bara 68 vilket är näst sämst i Western conference (bara LA Kings är sämre med 59), men man håller tätt i försvaret. Bara 67 insläppta mål, vilket är bäst av alla lag på ligans västra halva.

Vinsten över Kings var en blåställsseger.

Coyotes vann i stort sett alla puckkamper under matchens första 55 minuter.

– Det är så vi måste spela för att vinna våra matcher. Alla måste jobba i 60 minuter. Gör vi det kan vi slå vilket lag som helst, säger Niklas Hjalmarsson.